Nu får man lov

images[8]

Då har politikerna i riksdagen tagit bort den lag som säger att en krog måste ha ett tillstånd för att folk ska kunna brista ut i dans i lokalen. En fånig gammal regel som helt rätteligen tas bort. Vissa politiker har inte kunnat låta bli att försöka framstå som progressiva med citat av typen ”…dans är inte farligt, det är roligt!”. Rösta inte på den politikern. Även om lagen om tillstånd att bedriva dans (eller vad den nu kan ha hetat) är föråldrad, så är har den nog aldrig grundats på att dans skulle vara farligt.

Om man gör en djupdykning i ”konstiga lagar” runt om i världen så kan man hitta mycket intressant. Låt oss börja med att bortse från lagar i en massa länder som förbjuder olika slags sexuella aktiviteter och inriktningar. De är så dumma att de inte ens behöver kommenteras. Två  intressanta lagar kommer här:

  1. I Frankrike är det förbjudet att påstå att förintelsen av judar under andra världskriget inte har ägt rum. Hur tänkte man där? Ska man göra den inskränkningen i yttrandefriheten bara för att ett antal personer, som är klent bemedlade avseende tankekapacitet, inte ska få göra bort sig offentligt. Det  finns ju hur mycket bevis som helst på att nazisterna försökte utrota judarna.
  2. Turkarna har en lag som säger att man kan sättas i fängelse om man säger något ofördelaktigt om landets grundare Mustafa Kemal Ataturk. Det är inget att direkt förvånas över.  Turkiet borde egentligen betraktas som en skendemokrati. Kan man bomba sina egna innevånare (kurderna), så kan man sätta folk i fängelse för att de vädrar sina åsikter om någon som dog för åttio år sedan.

Det vore intressant om skärskådats.se’s läsare kunde berätta om andra tokiga lagar runt om i världen under ”kommentarer” på sidan.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men