I give a rats ass…

th[3]

Det är klart att vi ska ha mångfald i djurlivet i vårt land. Därför är det viktigt att vi har en livskraftig och stark stam av råttor. Precis som i gamla dagar. En á två per hushåll, och gärna boende i köket i varje hem. Det tycker såväl landsbygdsbor som de som har möjlighet att njuta av dem på mer nära håll – stadsborna.

Råttor är en del av vår kultur och vi har levt tillsammans med dem i hundratals,  ja tusentals år. Och vi vet ju alla att ryktet att de skulle vara smittbärare och orsakat t.ex. digerdöden är helt obekräftade och förmodligen påhitt alltihop. Ingen har dött av råttsmitta på nästan femhundra år.

Motståndet mot råttorna står mest att finna i landets urbana delar. Många innevånare i våra städer hävdar att det är  ett lokalt problem och att t.ex. landsortsbor inte ska lägga sig i detta. Inget kunde vara mer fel. Det här är en angelägenhet för  hela landet även om de eventuellt negativa konsekvenserna av råttorna nästan bara uppträder i städerna.

Vi bör därför genast se till att storstadskommunerna upphör med att lägga ut gift och slutar med att bekämpa dessa genetiskt viktiga varelser så att de kan leva och frodas. För vad är väl trevligare än att höra ett stilla rått-prassel bakom kylskåpet kl. 03:00 en januarinatt.

Det  ligger i allas intresse att värna om en stark vargstam, förlåt råttstam.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men