Tyst i klassen!

images[9]

Vår statsminister har uttalat sig. Det blev fel igen. Den här gången rörde det sig om privata skolor.

http://www.di.se/artiklar/2016/5/30/de-rasar-mot-lofvens-uttalande/

Rikets förste man ska ha sagt att ”vi har 60 000 barn och ungdomar till salu på börsen” i och med utbildningsföretaget Academicas börsnotering.

Det vore nog lämpligt att den gode statsministern gjorde sig företrädare för en lång rad av politiker från olika partier, och drog på sig dumstruten och kröp in i skamvrån. Tesen att staten skulle  vara bättre på att hantera utbildningen faller platt till marken när man tar del av PISA-undersökningarna.

Allt sedan början på sextiotalet så har hela det svenska skolväsendet varit ett stort pedagogiskt experiment framtaget av en grupp inkompetenta pedagoger och ivrigt påhejat av politiker från såväl höger som vänster. Ständiga försämringar!

Man behöver bara påminna om fadäser av typen ”Hej Matematik” eller dagens exempellöst idiotiska betygssystem, som ingen begriper sig på.

De stackars lärarna har protesterat hela vägen och som straff de mist sin status i samhället. Förr i världen var det fin att vara adjunkt. Inte nu!

Och apropå Löfven: Prova att läs platsannonserna i våra dagstidningar! I nästan samtliga fall krävs en högskoleexamen för att bli anställd. Fast inte om man vill bli statsminister. Då räcker det med att vara utbildad licenssvetsare.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men