EM i fotboll

Banknotes-are-thrown-at-FIFA-President-Blatter-as-he-arrives-for-a-news-conferen[1]

Succé för UEFA. Katastrof för barn och unga.

Nu är europamästerskapet i fotboll avgjort. Vinnare är, förutom den segrande nationen, UEFA. Man har tjänat ofantliga pengar på evenemanget. Det är helt OK, eftersom man bjudit på fantastisk  underhållning.

Men smolket i glädjebägaren är att stjärnorna inte beter sig som de förebilder för barn och unga som de borde vara. Istället förmedlar de att man för att lyckas måste försöka ”filma” åt sig frisparkar och straffar genom att kasta sig på marken och skrika rakt ut.

Budskapet till barn är att det är helt OK att fuska en smula bara man ser till att vinna. Inte bra.

Vore det möjligt  att göra någon sorts retroaktiv video-koll på matcher som har ett stort antal åskådare? Spelare som visat sig vara fuskare kunde sedan tilldömas så kraftiga böter att det även Märktes på deras feta bankkonton.

Men att tro att UEFA eller FIFA skulle vilja göra någonting åt detta är nog dumt. Fusk, korruption och mutor är ju en naturlig del i deras verksamhet.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men