Förbjud folkomröstningar

Hogertrafik2[1]

Folkomröstningar borde inte vara tillåtna. De ställer bara till det. Inget blir bättre.

Vi börjar från början med att ställa oss frågan varför referendums överhuvudtaget genomförs. Svaret är inte det vi tror eller det våra politiker vill få oss att tro. ”Det här är en så viktig fråga att folket måste få bestämma”. Icke. Folkomröstningar kommer till när det dyker upp frågor som innebär djupa motsättningar inom de stora partierna. Alltså en oförmåga att hantera politiken internt

Istället för att ta den inre fajten så kastar man ut det till ”Folket”. Det är bara det att ”Folket” (d.v.s. vi) inte är kompetenta nog att avgöra sådana här saker. Vad vet gemene man o9m kärnkraft t.ex. Därför har vi valt politiker som ska sköta sådant. Men dom fegar ur och kastar tillbaka de hetaste potatisarna till oss

Vad får det för effekter då? Ja, inga alls egentligen. Av alla folkomröstningar som vi haft i Sverige så är det väl bara ett fåtal som blivit genomförda i enlighet med ”folkets vilja”. Ett exempel på detta är att folket röstade nej till högertrafik.

Kolla här: http://www.val.se/det_svenska_valsystemet/folkomrostningar/nationella/

Som alla vet så är detta aktuellt i England just nu. Cameron öppnade ju för en omröstning just för att det inte fanns någon enighet i hans parti. Nu har man ett läge där landet är delat i två lika stora läger. Vi får se hur det år för engelsmännen.

 

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men