Swish – ett måste

images[4]

Det kan sägas på en gång: Betalningsrutinen Swish är en jättebra uppfinning. Våra storbanker är framme och vill ta åt sig äran, men faktum är att en liknande funktion har funnits i Afrika under en längre tid. Där finns nämligen ännu fler människor som inte platsar som kunder hos bankerna än i Sverige.

Swish är så bra att den numera blivit mer eller mindre standard när det gäller betalningar mellan privatpersoner.

Men så finns det ju folk som inte vill ”gå med” i Swish. Det vanligaste argumentet mot är att man inte anser att säkerheten är tillräcklig. Detta är nonsens. Rent tekniskt så är det kanske inte världen mest säkra system. Men om man tar i beaktning de beloppsgränser som finns så kan användarna sova lugnt på natten. Den skepsis som finns mot Swish grundar sig nog mer i låg datormognad eller ren teknikfientlighet.

Det är dessutom så att det egentligen är rätt så oförskämt att säga ”Men jag har inte Swish”. Det betyder egentligen: ”Här får du kontanter. Sen får du försöka hitta ett bankkontor som tar emot dem bäst du kan. Det är inte mitt problem”.

Så läs noga (det här kommer ni nog bara att kunna läsa en enda gång på Skärskådat): Ni som inte redan har skaffat storbankernas system Swish, gör det per omgående!

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men