Kaka kanske inte borde söka maka

images[1]

Förr i världen så hittade man sin livspartner genom att träffa människor. Det kunde vara på krogen, på arbetet , i skolan eller i något annat socialt sammanhang. På något sätt uppstod en attraktion och man inledde ett förhållande. Det fanns ingen regel som sade att man måste ha liknande intressen. Inte heller var det givet att detta möte var ett resultat av att någon av parterna hade en kravlista som plötsligt verkade vara uppfylld.

Det var nog oftast ren attraktion och sen fick man bygga förhållandet utifrån det. Även om den ena parten älskade opera och den andra vigt sitt liv åt ishockey så fick man jämka. Och det gick bra för att attraktionen fanns där.

Nu för tiden börjar man i andra ändan. På datingsidor specificerar man hur man vill att ens blivande partner ska vara funtad. Konsekvensen av detta är att operaälskare bara kommer att träffa operaälskare och att ishockeyfans bara kommer att träffa likasinnade. Vi får en likriktning inom varje förhållande som skapats på detta vis.

Är det här bra? Jag vet inte, jag bara frågar…

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men