Nollvisionen – skapad av nollor

c31-1_10km_-n_600mm_[1]

Anna Johansson, infrastrukturminister. Hon har blåst liv trafikmänniskornas gamla nollvision igen. Och första steget i detta är att sänka hastigheten i städerna från 50 till 40 kilometer per timme.

Visserligen vet vi att det föds en varje minut, men att alla så småningom blir politiker var någonting nytt. Nollvisionen är bara ett sätt för trafikverket att pinka i brallorna. Det syns inte så mycket utåt, men det värmer gott inåt. Och det funkar. Stort internt jubel på det årliga trafikmötet på Per Gessles hotell utanför Halmstad.

Kanske vore det idé att titta litet utanför den egna verksamheten och konstatera att vi har ungefär tre gånger så många självmord som trafikdödade i Sverige. Vi borde börja där.

Och ett tips till Anna Johansson: Uppfyll nollvisionen direkt. Inför hastighetsbegränsningen 0 km/h. Då kommer ingen att dö i trafiken. Jag förstår att det är provocerande, men det visar hur dum nollvisionen är.

Fast det kanske, trots allt, är bättre att hon engagerar sig i hastighetsbegränsningar än att hon håller på att kladda med snabbtågsbyggen som hon inte begriper.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men