Strid i kultursverige

images[4]

Nu är det fullt krig i sandlådan. Kultureliten har delats in i två fraktioner som kastar sig över varandra. Med ord som vapen förstås.

Bakgrunden är att Bokmässan hade accepterat att den högerpopulistiska tidningen Nya Tider skulle få ställa ut på mässan. Det blev naturligtvis protester och avhopp som ledde till att Bokmässan ändrade sitt beslut och ”kastade ut” Nya Tider.  Då steg blodtrycket på en massa Rättrådiga Rickardar som hävdar att yttrandefriheten har satts ur spel.

En snabb genomgång av vad som gäller ger följande vid handen: Vi har yttrandefrihet i konungariket Sverige. Vem som helst får säga vad som helst så länge det inte skadar andra (ungefär så). Däremot så finns det ingen rätt att bli publicerad. Man kan t.ex. inte skicka en artikel till Aftonbladet och kräva att dom tar in den. Detta gäller även i detta fall.  Bokmässan är privatägd och gör hur den vill bl. a. när det gäller vilka som ställer ut.

Så sluta gnäll, även om det var litet veligt av Bokmässan!

WMM

 

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men