SVT: Öppet arkiv bekräftar: Det var bättre förr!

riddleofsweden3-183x137[1]

Nu när semestern är slut och skolorna så  sakteliga drar igång så är det dags att utvärdera den gångna sommaren. För att kunna göra detta så kan det vara bra att ha litet referensmaterial. Här kommer litet information om sommaren 1939. Det har hänt en del. Titta speciellt på samegubbarna på besök i Stockholm i en av slutscenerna. Modevisningen har också  sina poänger.

http://www.oppetarkiv.se/video/1278847/journalfilm-semestern-1939

Det finns ett fantastiskt arkiv med journalfilmer att hitta i SVT:s Öppet Arkiv. För den med  ett hälsosamt intresse för närtida historia är det en riktig guldgruva. En stor begivenhet är naturligtvis speakerrösten.  Ett under av flåshurtighet!

Och oroa er inte, till skillnad från Netflix och annat så är det helt gratis. Eller man kanske ska säga att vi redan har betalt för  det genom Radio & TV-licensen. Håll tillgodo!

http://www.oppetarkiv.se/sok/?q=journalfilm

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men