Det är nog bara bra om de blir arbetslösa

images1

Arbetsförmedlingen tillför ingenting!

Institutionens namn antyder att de ska förmedla arbeten. Jag tillåter mig att tvivla på att de gör det i någon större omfattning. Förr var det reglerat att alla lediga tjänster skulle anmälas tillarbetsförmedlingen. Då fanns det en teoretisk chans att de skulle kunna matcha utbud och efterfrågan. Nu för tiden sköts detta mycket mer effektivt av elektroniska förmedlingar.

I stället har Arbetsförmedlingen förvandlats till att bli ett svart hål som bara suger i sig skattepengar. Politiker tycks inte tycks förstå hur nya arbeten blir till. Det förstår man när man hör dem säga saker som ”vi ska skapa x nya arbetstillfällen”. Men när det sen ska göras så slänger man åt Arbetsförmedlingen ett antal miljarder och sedan återgår man till vad nu politiker gör i sin vardag.

Tyvärr genererar dessa miljarder inte mycket. Det är bortkastade pengar, i stor utsträckning. Liberalerna har alltså rätt, vi borde stänga arbetsförmedlingen. Men tvärt emot deras åsikt så bör vi underlåta att öppna den igen.

Låt Arbetsförmedlingen vila i frid.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men