Det finns inga kärnvapenfria zoner

images1

Varför håller alla på och gnäller om att ryssarna har skickat in två kärnvapenbestyckade korvetter i Östersjön? Det spelar väl ingen roll. Det finns inget som kan avfyras från dem, som inte kan avfyras från någon silo utanför Kaliningrad. Men idealistiska människor – framför allt i Sverige tror jag – har antagit att just Östersjön har varit en kärnvapenfri zon.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23791708.ab

Om man letar efter en kärnvapenfri zon är det bättre att titta på Gagnefs kommun i Dalarna. Redan på nittiotalet drev de vänsterorienterade kommunpolitikerna igenom att kommunen skull förklaras vara kärnvapenfri. Ett kraftfullt slag i luften!.

Det hela saknar mening eftersom kärnvapen kan transporteras med kryssningsmissiler. Och man träffar med det som i Gulfkriget kallades ”kirurgisk precision”. Så även om ryssarna skickade in hundra korvetter i Östersjön så har den egentliga hotbilden bara förändrats en liten smula.

Så sluta gnäll och se till att får litet mer än 150 man som försvarar Gotland mot Röda Armén.

Vi kanske kunde skicka ut en drönare för att titta på vad ryssarna har för sig på sina korvetter. Nej visst ja – det är ju förbjudet.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men