Dom röstade för fortsatt krig!

images2

Det finns tydligen inga gränser för hur korkat resultatet av en folkomröstning kan bli. Men nu har vi väl nått någon sorts all-time-high:

Efter 52 år av krig mellan Farc-gerillan i Colombia och den Colombianska staten så har man äntligen enats om att sluta fred. Gerillan skulle lägga ner vapnen och ombilda sin verksamhet till ett politiskt parti. Amnesti skulle gälla för samtliga brott som begåtts i samband med konflikten.

Av någon idiotisk anledning så beslutade man att en folkomröstning skulle avgöra om den Colombianska staten skulle acceptera avtalet. Och hör och häpna: Med 50,21% av rösterna så valde det Colombianska folket att inte godkänna avtalet. Man röstade alltså för fortsatt krig.

Det här bevisar bara en sak: Inga viktiga ärenden ska någonsin avgöras av folkomröstningar. Låt politikerna ta ansvar för besluten. Det är ju därför som vi har röstat på dem.

I skenet av det här så framstår inte Brexit-omröstningen eller vår egen folkomröstning om kärnkraft som särskilt misslyckade. Tänk att man skulle tvingas uppleva att en nation folkomröstar, och att alternativet ”krig” skulle vinna.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/colombia-rostar-nej-till-fred-mellan-regeringen-och-farc

WMM

 

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men