Bob Dylan i Stadshuset den 10:e dec?

images1

Klart han inte kommer för att ta emot sitt Nobelpris i litteratur. Det var väl givet från början. Om nu Akademien är så vidsynta att dom väljer att vidga ramarna och låta musiktexter klassas som litteratur, så får man väl inse att de gamla ramarna avseende prisutdelningen också måste ändras.

Kan någon ens tänka sig Bob Dylan i frack? Trodde väl inte det.  Om man lyckas få honom att ha rena kläder och nytvättat hår samma dag så är väl bara det en liten bragd. Men frack och stärkkrage! Jag tror inte det. Och vad skulle han och prinsessan Victoria konversera om? Priset på marijuana?

Konstigt att akademien väljer att utvidga begreppet litteratur. Det känns ju stort nog alla redan. Förutom alla språk och all geografi som måste täckas in så måste även såväl lyrik som skönlitteratur ingå. Det är redan jättestort och det är en av anledningarna till att det är näst intill omöjligt att i förväg gissa vem som ska få priset. Som vi sportfånar säger med förakt i rösten: En typisk bedömningssport.

Men kanske skulle vidga begreppet ännu mer: Ge priset till Lionel Messi i FC Barcelona. Man blir lyrisk av att se honom spela fotboll.

WMM

 

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men