Skäms, Danderyd, skäms!

images3

Nu ska ni få höra något alldeles fantastiskt. Det handlar om en grupp människor i Sverige som tycker att dom är litet finare än alla andra och att de därför bör ha litet extra fördelar i livet, Danderydsborna.

I Stockholm har vi problem med trafiken. Vi försöker på alla sätt att begränsa antalet bilar som varje dag ska färdas in till de centrala delarna av staden. Ett sätt som vi använder är att göra det dyrt att ta bilen till jobbet, genom den så förhatliga trängselskatten. Ett sätt som vi inte använder är att bygga ut tunnelbana och busstrafik. En annan lösning är de så kallade infartsparkeringarna. Idén med dessa är att an bygger stora bilparkeringar vid t.ex. tunnelbanans slutstationer. De som bor långt ut kan då parkera sin bil där och åka kommunalt resten av vägen. Eftersom det alltid är köer så tar det inte längre tid.

Danderyds kommun har också byggt en infartsparkering. Den kallas Horten och ligger alldeles bredvid Danderyds sjukhus. Bravo Danderyd! Alla måste dra sitt strå till stacken.

Men nu ska nu få höra: På den parkeringen får man bara ställa bilar vars ägare är bosatta i Danderyds kommun. Dom som bor längre ut tar Danderyds kommun ingen som helst hänsyn till.

http://www.danderyd.se/Trafik–infrastruktur/Parkering/Infartsparkering/

Är det ens tillåtet att ha sådana parkeringsregler? Då borde man t.ex. kunna säga att Stockholmare bara får köra i nittio på motorvägar, bara för  att ta något  av motsvarande tokighetsgrad. Någon borde anmäla Danderyds kommun för diskriminering.

Om inte det fungerar så tycker jag att Stockholms, Täby och Solna kommuner ska införa stanna-hemma-tullar för varje Danderydsregistrerad bil som lämnar sin hemkommun. 5 000 kronor per passage borde de få betala.

Skäms, Danderyd, skäms!

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men