Vägra Jul

images5

Då var vi mitt i den. En av de dummaste sakerna av allt vi människor på jorden har skapat: Julruschen. Ta ett steg tillbaka och titta på hur vi beter oss.

Om vi börjar med bakgrunden: En Guds son ska ha fötts som en levande människa för mer än 2000 år sedan. Det finns inga direkta bevis för att det ens har hänt och lejonparten av jordens befolkning (Kineser och indier) tror inte ens på den guden. Men vi bortser från det och kör på ändå. Det påminner litet om när amerikanarna invaderade Irak för att det fanns en kille som hette Usama Bin Laden som gömde sig i Afghanistan.

För att hylla den guden så kastar sig jordens befolkning ut i ohämmad och onödig konsumtion. Fast hans son egentligen predikade motsatsen. Vi försöker gissa vad folk vill ha och köper således onödiga grejor till dem för miljard efter miljard. Och inte nog med det, vi köper mycket mer mat än vi rimligtvis orkar äta. Därefter gör vi ett tappert försök att proppa i oss allt detta. Konsekvensen blir att alla måste banta under januari och februari.

Jag tror det är dags att avskaffa julen. Gör något vettigt istället.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men