Dumheten blir (e)norm

I samband med att USA utsåg sin nya president så var vi väl många som uttryckte en smula oro. ”Hur ska det gå nu?” Efter den nya makthavarens första vecka kan vi konstatera att det har blivit mycket värre än man kunde ana. Dumheten har upphöjts till norm i Vita huset. Tre exempel:

·         USA ska bygga en mur mot Mexiko för att stoppa den illegala invandringen. Detta blir den största infrastruktursatsningen någonsin. Detta i ett land som inte anser sig ha råd att erbjuda sina fattiga en fungerande sjukvård. Än värre är att ingen har ställt sig frågan ”Kommer detta att stoppa den illegala invandringen?” För det kommer det inte att göra. 40% av de illegala invandrarna har kommit till USA med flyg och har helt enkelt låtit bli att resa hem när deras

visum löpt ut. Muren blir i princip verkningslös.

·         Mexikanerna ska få betala muren. Nu visar det sig att mexikanerna inte vill det. Då kläcker presidenten det geniala förslaget att lägga en 20%-ig tull på alla mexikanska varor. Där fick dom!  Om nu presidenten hade varit en så framgångsrik affärsman som han brukar skryta med att han är, så skulle han ha insett att de som får betala de högre priser som tullen innebär är de amerikanska konsumenterna. Ganska elementärt.

·         USA:s gränser stängs för flyktingar i fyra månader i syfte att förhindra kommande terroristbrott. Är det någon, förutom tokstollen i Washington som tror att detta löser problemet. Knappast.

Finns det ingen rådgivare i Vita Huset som kan förklara de allra enklaste sambanden för den nytillträdde? Snälla!

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men