Mörka moln vid horisonten.

Det ser mörkt ut just nu på de flesta fronter. Erdogan håller på att förstärka sin diktatorliknande position i Turkiet. Donald Trump är president i Vita Huset. Engelsmännen vill hoppa av EU. Vladimir Putin styr och ställer som han vill i östra Europa. Marine Le Pens parti ser ut att vinna nästa val i Frankrike.

Det är bara Angela Merkel, the grand old lady, som upprätthåller någon sorts stabilitet. Men hur länge? Vad händer i nästa val?

Det mest oroväckande är att om man ovanpå detta nät av opålitliga politiker lägger de vågor av nationalism och främlingsfientlighet som slår över oss så kan man skönja en bild som vi sett förut. I slutet på 1930-talet. Vi vet ju alla hur det slutade. Det gick käpprätt åt helvete!

Och det kan det göra igen. Vi har just nu den förmodligen längsta tiden av fred i Europa som någonsin förekommit. Låt oss se till att det fortsätter.

Håll ögonen på ovan nämnda makthavare. De kommer garanterat försöka flytta fram sina positioner. Då måste vi skrika det högsta vi kan.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men