Bettleri undanbedes

Svenska politiker vill förbjuda tiggeriet på våra gator. Det är bra och det är dåligt.

När det drar ihop sig till valrörelse så vill inte de politiker som har makten nu att deras väljare ska behöva antastas av tiggande romer från Rumänien. Om man redan satt igång en process som leder till att denna ”osnygghet” försvinner, så framstår man som handlingskraftig och hoppas kunna attrahera röster. En följd av detta är att man kliver in på Sverigedemokraternas område och gör deras frågor till sina. Detta är något man skulle ha gjort för länge sedan. Då hade vi sluppit att ha ett främlingsfientligt enfråge-parti som ett av de tre största i landet. Alltså ett bra initiativ.

Det dåliga är att man i klassisk stil botar ett symptom. Det är något allvarligt fel på Europa när människor tvingas/väljer att resa till Sverige för att tigga. Det är det problemet som måste lösas. Romerna är lika fattiga och lika förföljda i sitt hemland oavsett om det är förbjudet att tigga i Sverige eller inte.

Så, av med skygglapparna och sök roten till det onda!

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men