En politisk vilde – en vild politiker

Wikipedia: ”Beteckningen politisk vilde eller obunden används särskilt om personer som lämnar det parti de valts in för men behåller sin plats i den valda församlingen.

Den moderate riksdagsmannen Patrick Reslow hat valt att följa sin övertygelse och hoppar över till sverigedemokraterna. Han har höga tankar  om sig själv.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/zpydq/moderat-riksdagsledamot-gar-over-till-sd

I Sverige har vi inget egentligt personval. Vi röstar på partier. Vi får en valsedel i handen med en lista på dem som partiet har utsett till sina kandidater. Sedan kan vi förvisso stryka dem som vi inte gillar från denna lista. Men jag tror att det är få som gör det. Följaktligen så röstar vi på partier.

Men farbror Reslow har valt att se det hela på ett annat sätt. Han tror att det är hans utmärkta person som har blivit invald i riksdagen. Han tror att det är han som personligen blivit utnämnd till riksdagsman. Enligt det resonemanget ska de som röstat på honom inte bara acceptera, utan välkomna, att han för deras skull väljer att hoppa över till ett annat parti och ändå sitta kvar i riksdagen. Att han gör det för att försäkra sig om en karriär i politiken sopas under mattan. Han ligger tydligen pyrt till internt i moderaterna. Kommer troligtvis inte med på någon lista i nästa val.

Nån som tror att detta ökar politikerföraktet i vårt land?

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men