Farliga kurvor – den första till vänster.

Denna varningsskylt skulle ha visats när det gäller Sverigedemokraterna inför förra valet. Då hade kanske valutgången blivit en annan.

Om man utgår från att stora delar av de som röstade på Sverigedemokraterna för första gången tidigare varit alliansväljare så måste det rimligtvis finnas ett ganska stort gäng som känner sig besvikna på ”sitt” parti. En röst på ett vad som uppfattades som ett borgerligt parti med en uttalad politik avseende invandringen ledde till att vi fick en regering uppbyggd av socialdemokrater och miljöpartister som för att uppnå majoritet i riksdagen måste förlita sig på vänsterpartiet. Det var nog inte så det var tänkt.

När det till yttermera visso visar sig att Sverigedemokraterna allt som oftast svänger till vänster och stöder regeringens politik så finns det ännu större anledning att vara missnöjd med sitt val.

Nu har allianspartierna – sent omsider – visat tecken på att ta tag i den fråga som Sverigedemokraterna varit ensamma om, nämligen invandring och integration.  Då gör Jimmie Åkesson ett utspel som visar att hans parti inte är något annat än ett missnöjesparti. Han säger att Sverigedemokraterna ska bli ett ”vårdparti”. Varför? Jo därför att där ligger det politiska fältet helt öppet.

I klartext betyder det: Vi har ingen ideologi. Vi söker bara efter det som folk är missnöjda med för att få dem att rösta på oss. Vi vill ju personligen komma närmare de politiska köttgrytorna.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men