Stenkastning i franska glashus

Frankrikes nye president Emmanuel Macron har tagit bladet från munnen och rutit till om förhållandena i Europeiska Unionen.

I ett uttalande har han framfört åsikten att det länder som inte uppfyller sina åtaganden avseende EUs gemensamma flyktinghantering inte heller ska vara berättigade till de EU-bidrag som de lyfter. Sverige är på samma linje och har föreslagit något liknande för kommissionen.

Reaktionen lät inte vänta på sig: Länder som Polen, Ungern och Slovakien protesterar högljutt. De tycks anse att deras roll i unionen är att ta emot, absolut inte att ge. Slutmålet för dem tycks vara att uppnå samma levnadsstandard som Tyskland genom donationer från övriga medlemsländer, främst just Tyskland.

Bra rutet, Macron! Nästa steg kanske kan bli en översyn av de franska budgetunderskotten, som ligger långt under vad de borde vara för att leva upp tull överenskommelsen i EU.

Sten och glashus, vet du Emmanuel.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men