Pay-back time

Jaha, då var det dags att betala för vänsterpartiets lojalitet.

Vår käre civilminister Ardalan Shekarabi äntrar scenen tillsammans med Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt. Tillsammans tillkännager de att de kommit överens om att lagstifta om kraftiga regleringar i det som kallas vinster i välfärden. Vinsten begränsas till en avkastning på sju procent plus statslåneräntan (för närvarande 0,63 procent) av företagets operativa kapital.

Men det här är bara apkonster. Vad det är frågan om är att hjälpa Vänsterpartiet att infria ett av sina vallöften. Man gör detta troligtvis som tack för att vänsterpartiet i sin tur stöttat den sittande minoritetsregeringen i att antal andra frågor. Men det är redan klart – och har varit klart sedan mycket länge – att detta förslag aldrig kommer att godkännas av riksdagen. Allianspartierna och Sverigedemokraterna är emot.

Att i det läget lägga fram ett förslag är rent slöseri med tid och resurser och de båda herrarna framstår som pajasar. Politikerföraktet lär inte minska efter en sådan här vända.

Det vore i sammanhanget intressant att få höra Shekarabi och Sjöstedt förklara vad ”operativt kapital” är.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men