Hon hade rätt!

Vi var många som var upprörda när vår utrikesminister Margot Wallström gav sig på Saudiarabien och påpekade att deras agerande påminde om medeltiden. Vi var upprörda för att detta påverkade bl.a. Sveriges försäljning av varor och tjänster till detta köpstarka land.

Det visar sig nu att Maggan hade helt rätt. I ljuset av vad som skett på det Saudiska konsulatet i Istanbul så framstår epitetet ”medeltida” som helt adekvat. Tror verkligen det Saudiska kungahuset att man år 2018 kan stoppa informationsflöden genom att fängsla och döda journalister?

En intressant detalj i sammanhanget är att just nu framstår Turkiets president Erdogan som en rättrådig visselblåsare. Det är han som förser oss med information om vad som hände. Det är lätt att glömma att hans regim fängslar fler journalister än någon annan.

Det ska nu bli intressant att se hur USA’s vältalige president lyckas med att slingra sig så att han kan fortsätta att vara allierad med mörkrets män i Riyadh, trots deras övergrepp.

Och hur gick det med ägaren av våra svenska bensinmackar Preem; Muhammed Al-Amoudi? Sitter han fortfarande fängslad utan rättegång?

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men