Det mesta talar för fyra omröstningar.

Förhandlingar har en tendens att leva sina egna liv.

Vi kan t.ex. notera att när det gäller förhandlingar mellan arbetsmarknadens parter så brukar det hela lösas med kompromisser alldeles innan någon deadline löper ut. Just innan en strejk eller en lock-out träder i kraft så ser parterna sig tvingade att acceptera motparternas bud. Allt för att undvika en kostsam konflikt. Sen figurerar parterna i nyhetsmedia med röda ögon och skrynkliga skjortor efter sin ”nattmangling”. Båda parter brukar vara litet missnöjda med resultatet av förhandlingarna, men nöjda med att en konflikt har kunnat undvikas.

Mycket talat för att bildandet av en regering under hösten/vintern 2018 kommer att följa ett liknande scenario. Vi kommer att få genomlida tre onödiga omröstningar i Riksdagen om förslag till regeringar. Alla kommer förmodligen att fällas. Det är först inför den fjärde och sista som partiledarna kommer att kliva ur sina skyttegravar och verkligen försöka komma överens. Alternativet är att landet genomför ett extraval, och det skulle gynna det parti som alla vi beskära makten för – Sverigedemokraterna.

Så låt oss luta oss tillbaka och titta på det skådespel som kommer att utspelas när partiledarna försöker positionera sig inför den sista striden. När den kommer så kanske man till och med tvingas rucka litet på det man har lovat sina barn.

Men – det är svårt att sia. Speciellt om framtiden.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men