Pang i bygget!

Fireworks explode in the sky on a moonlit night in Japan

På nyårsafton verkade det som om hela Stockholm hade köpt fyrverkerier för hela slanten.

Som vanligt lystes hela staden upp vid tolvslaget. Roligt tycker några. Åt helskotta tycker mer vettiga människor.

För det första är det en plågans dag för många hundägare. Djuren lider verkligen och det är inget man kan göra åt förutom att droga djuren eller fly från stan. Men så ska det väl inte vara?

Om man för jämförelsens skull istället tar fram sin hagelbössa och åker ner till Slussen och bränner av några patroner i luften, så begår man ett grovt vapenbrott som säkerligen har fängelse i straffskalan. Och man blir garanterat av med vapenlicensen under överskådlig tid. Men när det gäller fyrverkerier så räcker det att vara arton år. Sen kan man köpa och skjuta av hjärtans lust.

Dessutom är fyrverkerier skadliga för miljön. Alla färggranna raketer släpper ifrån sig tungmetaller i ansenliga mängder. Om vi ska fortsätta på Södermalmsspåret så hindrar inte det stadsdelens innevånare från att bränna iväg raketer och smällare så att hipster-skäggern fladdrar i vinddraget, och så att piercingarna skramlar i ögonbrynen. Samma innevånare som blir direkt hotfulla om någon turist från landets norra del råkar förirra sig in på Hornsgatan med dubbdäcken på. Man kan undra varför det ena är tillåtet och det andra är förbjudet.

Lösningen på problemen med fyrverkerier är enkel. Förbjud!

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men