Gör nåt rätt, för en gångs skull!

images[1]

Säpo går över i stabsfunktion. Stor nyhet! Men vad betyder egentligen stabsfunktion? Är det dubbla filttofflor som gäller?

Tydligen så har man fått information om någon sorts terroristhot som man ”inte kan avfärda”.  Sin vana trogen så släpper man inte ut någon information och detta leder till spekulationer främst i Aftonbladet och Expressen. Att avsaknad av information leder till spekulation kan väl vem som helst räkna ut med tårna. Utom möjligen Säpos medarbetare.

Nåväl låt oss hjälpa våra vänner med filt på fötterna. Om det är  så  att det rör sig om IS-sympatisörer som planer ett illdåd i Sverige, var kan de då förväntas slå till? Arlanda eller någon annan flygplats? Nej, inte så troligt och dessutom relativt lätt för myndigheter att hålla koll på. Tunnelbanan i Stockholm? Möjligen. Det är  ju i och för  sig redan gjort i Bryssel, och fick inte riktigt den mediala stuns som man eftersträvar. Nåt idrottsevenemang? Svårt. Alla blir ju kroppsvisiterade innan man får komma in på arenan. (Att det trots det kommer in fyrverkeripjäser på matcherna är en smula gåtfullt.)

Kom igen nu. Det bästa tänkbara målet för  en sån här attack är nog Eurovision Song Contest i mitten av maj. Direktsänt i TV över hela Europa. På bästa sändningstid. Varsågod Säpo, det tipset får ni gratis. Man kan bara hoppas jag att ni ”inte kan avfärda” det. Så se nu till  att kravla er ut från ert mysiga kontor i norra Stockholm, och lägg litet krut på evenemangets säkerhet. Om uttrycket ursäktas.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men