Heja Radiotjänst!

Tänk hur många gånger man svurit över fakturan från Radiotjänst.

Trots att man vet att det är dessa pengar som finansierar väldigt mycket bra program i såväl statlig TV som i dito radio.Men nu kommer förslag om att man ska ta bort denna avgift och lägga det som en del av den skatt som vi svenskar betalar.

Detta får inte ske!

En självklar konsekvens av att genomföra ett sådant förslag blir att pengarna som är avsedda för radio- och TV-program av hög kvalitet, först ska hanteras av politikers inkompetenta och snikna händer. Detta betyder av nödvändighet minskade anslag till kultur i Sverige. Då kommer vi först se en försämrad kvalitet på produktionerna, och sedan kommer utbudet minskas allt eftersom. Det första som kommer att ryka är de lokala nyhetsstationer.

Nej låt oss behålla Radiotjänst och därmed en mängd fina program som Dagens Eko, Sportsändningar, Rapport och Aktuellt, Babel och de stora produktionerna som t.ex. Vår tid är nu.

Annars blir det bara billiga usla produktioner av typen matlagningsprogram, förnedrings-TV med återkommande utröstningar samt intervjuer med B-kändisar i studios som t.ex. Robins eller Skavlan.

You get what you pay for. Eller varför inte den gamla: If you pay them peanuts you can only hire monkeys.

WMM

One Response to Heja Radiotjänst!

  1. Ulf Johansson 2017-10-18 at 21:11 #

    Skärskådat har naturligtvis som vanligt rätt. Kostnaden för Public Service ska inte tas varken via faktura eller via skattesystemet. Det ska istället finansieras av det kommunala utjämningssystemet för att uppnå maximal rättvisa i distributionen av Kobra, Kafé Bollnäs och Oddasat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men