Vilka Pajasar!

Den 29:e mars var det datum som satts som en deadline för Brexitförhandlingarna.

Om man inte var färdigförhandlad då så skulle England åka ur EU utan att det fanns avtal om reglerar handel, resande m m.

I går röstade det brittiska underhuset nej till åtta förslag på hur man ska hantera Brexit. Man röstade inte ja till något förslag. Vad håller dom på med?

Man skulle kunna skratta gott åt det hela om det inte vore för:

  1. EU är ett fredsprojekt. Det startades efter andra världskriget för att förhindra krig i Europa. I stort sett har det varit framgångsrikt. Genom samarbete har krig i vår världsdel förhindrats i mer än sjuttio år. Historiskt unikt! Men nu säger ett av de länder som genom tiderna nästan alltid varit inblandat i alla krig att man inte vill vara med längre. Av litet diffusa nationella anledningar. Skrämmande.
  2. Detta påverkar inte bara britterna. Det påverkar oss andra med. Engelsmännen tycks tro att de kan hoppa av och sedan fortsätta att åtnjuta alla fördelar som finns med ett medlemskap. Det kommer inte att ske. Oavsett hur Brexit ser ut från starten så är det ju dessutom troligt att de nationella strömningarna leder till ökad protektionism och ökade tullar i framtiden. Detta drabbar oss. England är en av Sveriges största handelspartners.

Det enda vi svenska kan göra är att med stor oro beskåda detta drama där vi kör med full fart mot stupkanten, i form an det man kallar Hård Brexit. Håll tummarna för att politikerna i London får av sig den röda näsan i tid!

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men