Turkiet behöver nog städa litet…

karta-turkiet[1]

Turkiet är land med ca åttio miljoner innevånare. Ungefär lika stort som Tyskland, alltså. Turkiet vill komma mad i EU. Det verkar dessutom som om känslorna är besvarade. EU vill  ha med Turkiet.

Men har inte Turkarna en hel del att rätta till innan det kan bli aktuellt med diskussioner? Nyligen har en holländsk journalist arresterats för att hon publicerat kritik mot president Erdogan på Twitter. Turkiska ambassaden i Stockholm har tydligen också kontaktat TV4, i syfte att få dem att inte sända en dokumentär som beskriver folkmordet på assyrier under det osmanska väldet. Det vore allvarligt om ett land med så liten förståelse för grundläggande journalistisk frihet skulle vara  EU-medlem.

Men de två största hindren för ett Turkiskt medlemskap är ändå  att man bombar sin egen befolkning (kurderna) och att landet bara till en mycket liten del ligger i Europa. Man kan väl  inte ha ett asiatiskt land i EU?

Grundtanken med EU är att vi aldrig mer ska ha krig i Europa. Det har fungerat alldeles utmärkt hittills. Kommer det syftet att gynnas om Turkiet, i sitt nuvarande skick, blir medlem?

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men