Tyskland, Tyskland…

Deutscher_Bundestag_logo.svg[1]

Den tyska Förbundsdagen har sammanträtt. Det är den tyska riksdagen. Efter omröstning kom man fram till att mördandet av en till två miljoner armenier, som s.k. ungturkar genomförde i samband med första världskriget, ska kallas ”Folkmord”. Turkiska statsledningen kallar detta för ett historiskt misstag och kallar hem sin ambassadör från Berlin.

Det  här reser åtminstone två frågor:

  • Har dom inget viktigare för sig i den tyska förbundsdagen än att käbbla om vad en hundra år gammal massaker ska kallas?
  • Vad tycker turkarna att den ska kallas  för?

Men det viktigaste är att alla inser att nu har det blivit helt fel i Tyskland – igen. Politiker ska inte bestämma om hur historien ska berättas. Tvärtom. Det är historien som ska ligga till grund för vilka politiker som ska utses. Den regeln kan man inte göra några avsteg ifrån. Förra gången blev det rent förfärligt.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men