Premiepensionssystemet

I sen tid har det skrivits en rad artiklar om att det finns både individer och företag som lurar okunniga människor i premiepensionssystemet. Folk är upprörda över att den statligt kontrollerade hanteringen av en del av allas vår pension går att använda i skumma syften. Skumma syften betyder här oftast att man lurar folk att investera i fonder med alltför höga avgifter.

Men är inte hela premiepensionssystemet litet av en luring? Varför ska en liten del av den totala kakan brytas ut, och varför ska ansvaret för investeringarna i den delen läggas över på människor som inte  har någon kompetens alls? Vad blir bättre av det? Är det inte uppenbart att fältet är fritt för mäklare och fondbolag med låg moral att lura upp blivande pensionärer?

Många frågor utan svar. Ett bra svar när någon ringer dig och erbjuder tjänster rörande ditt premiepensionssparande är i alla fall: ”Tack,  men nej tack!” Det som den säljaren rekommenderar är alltid bättre för honom/henne än för dig!

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men