Det går för fort!

images[2]

Nu kommer det! Trafikverket föreslår att den tillåtna hastigheten sänks på 90-vägarna till 80 km per timme. Det var väntat. Ändringen för några år sedan som innebar att vi fick 40-, 60-, 80- och 100-vägar var bara första steget. Nu ska man minska hastigheten stegvis.

http://www.dalademokraten.se/allmant/hastigheten-kan-sankas-pa-alla-storre-90-vagar-i-dalarna

Tydligen genomför man ändringen baserat på att man vill minska antalet dödade i trafiken och man vill minska slitaget på vägarna. Båda dessa mål baserar sig på kraftiga tankevurpor, som egentligen bara kan förkomma i en skyddad statlig verksamhet.

Om vi vill minska antalet dödsolyckor i trafiken så ska vi ge oss  på dom som är berusade när de kör bil. Statistiken säger att var 400:e bil som man möte i trafiken körs av någon som är full. Inte bara berusad, utan full. Dessa dyngraka bilförare har inget omdöme och kör alldeles för fort. När de sedan omkommer i singelolyckor så betraktar vårt älskade Trafikverk detta som fortkörningsolyckor och agerar utefter det. Fel, fel, fel, som Brasse skulle ha sagt.

Att minska slitaget på vägarna är  ett argument som är så dumt att  man häpnar. Vägarna SKA slitas. Det är därför vi har dom! Vägarna är till för trafikanterna inte tvärtom. Trafikverket vill skapa en motsvarighet till det ”finrum” som fanns i de flesta egna hem på 60-talet. En del av huset som man inte fick vistas i, eftersom man då kunde förstöra det fina.

Det vore bättre om mupparna på Trafikverket löpte hela linan ut. Sätt för Guds skull hastigheten till noll på våra vägar. Då sjunker antalet döda till noll. Vi slipper kostnader för fartkameror och polisens dyra ”laserpistoler”. Det blir så enkelt att till och med intelligensreserven inom den svenska poliskåren kan klara det. Om någon kör så kör han för fort. Och sedan kan polisen lägga dessa resurser på att försöka sätta fast riktiga skurkar istället för vanliga skattebetalare.

För att bygga säkrare vägar är  väl inte att tänka på?

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men