Ryssarna gasar på!

 

images8

Men Jösses! Nu ska EU köpa ännu mer  gas av Ryssarna.

 

Det räcker inte med den ledning som lades på botten av östersjön för några år sedan. Nu ska man lägga dit en till. Två saker händer då:

För det första så blir EU beroende av den ryska gasen. Det är illa. Dom som tvivlar kan titta på exemplet Ukraina. Det  landet har levt  under ständigt hot om avstängningar av gasen eller prishöjningar på den. EU stoppar alltså frivilligt in huvudet i snaran.

En annan  konsekvens blir att ryssarna säkerligen kommer att känna ett behov av att skydda sina investeringar i gasledningar, och därför flytta fram sina militära positioner. Ledningarna passerar utanför Gotland. Nu har vi i dagarna fått beskedet att Sverige ska ha en trupp på 150 soldater på ön. Det känns litet nätt när man tänker på  vilka resurser den Ryska björnen har.

Men den stora frågan är: Hur kan de europeiska politikerna vara så naiva. Har nå’n svar på den frågan?

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men