Debatt till döds

debatt2

Idag har det varit debatt i riksdagen rörande vår utrikespolitik.

Tyvärr har debatterandet i vårt land helt kört i diket. Det debatteras hej vilt i såväl TV som radio. Inte ett nyhetsprogram i TV utan att två personer ska ryka ihop. Och tacka för det, det är ju mycket billigt att producera denna typ av inslag. Man får anta att tittarsiffrorna är hyggliga.

För att hjälpa på  den statistiken så ser man sig tvingad att kommentera debatten efteråt. Det ska utses vinnare och det ska utses förlorare. Trots att ingen har svarat på några frågor, framfört en konstruktiv åsikt eller på något sätt försökt föra någon fråga framåt.

Jag är väl över måttan gammalmodig, men jag tycker att  man kunde kräva litet mer. Jag tycker att programledarna skulle försöka hjälpa företrädarna för olika sidor att titta på vad man skulle kunna enas om. Klargöra om det ändå inte finns en möjlighet till kompromiss, så att frågor kan lösas.

Kort sagt –  vi borde ha mer diskussioner än debatter. Och vi borde ha dem publikt så att vi får se huruvida våra folkvalda ens försöker komma framåt.

Men det kommer aldrig att hända. Istället är  det vi skattebetalare som är förlorare i alla debatter, där folk som är avlönade av oss bara står och käbblar för att öka sina möjligheter att bli omvalda.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men