Byt bank!

images4EWE109K

Nu har det kommit ännu en rapport om kundernas förtroende för bankerna. Det visar sig att storbankerna hamnar långt ner på skalan.

Jag tror att denna brist på förtroende grundlades redan för länge sedan, då bankerna började sätta ut bankomater. Då blev ju budskapet: Vill du ta ut pengar så får du stå ute på gatan i snögloppet och snålblåsten, för då vill vi inte träffa dig. Om du istället vill låna pengar så är du välkommen att träda i vårt pengatempel av ädelsten och med dyr konst på väggarna.

I sen tid har ju de flesta storbanker dessutom haft fräckheten att vägra ta emot kontanter. Så kan man bara göra om alla gör det (= det saknas konkurrens). Anledningen uppges vara att det är för dyrt för bankerna att hantera kontanter. I rimlighetens namn borde alltså kunderna få en avgiftssänkning eftersom en del av den service som vi betalar för tas bort. Men någon sådan har vi inte sett.

Tänk om man var ung och skulle välja vilken bank man ska bli kund i: Få se…. Nordea – nej dom verkar inte ha rent mjöl i påsen. Swedbank – nej herregud, där verkar ledarskapet vara helt korrumperat. Handelsbanken – nej det är ju bara tröga gamla stofiler. SEB – nej det är ju egentligen bara ett redskap i Wallenbergs maktspel. Det får naturligtvis bli någon av de nischbankerna.

Som slutkläm vill jag citera Andreas Cervenka i SvD. ”Det finn en sak som ingen bank i världen är oberörd inför: massiv kundflykt”.

Byt bank!

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men