Flygets mysterier

images[5]

Det finns en rad ouppklarade mysterier vad gäller kommersiellt flyg, vars lösning antingen inte finns eller också inte förklarats för resenärerna.

Om vi börjar med det viktigaste så tror jag inte att medelresenären är riktigt säker på hur det kommer sig att ett trettio ton tungt flygplan överhuvudtaget kan lyfta. Fattar gemene man det där med vacuum på ovansidan av vingen osv. Jag tror inte det för jag känner mig inte helt komfortabel själv.

Nästa gåta gäller det kommersiella. Hur kommer det sig att man kan fylla ett stort rör med människor som betalar olika mycket. De som sitter längst fram betalar upp  till tio gånger så mycket som de som sitter längre bak, för i princip samma tjänst: Att flytta röret från punkt A till punkt B. Och alla  är nöjda. En verklig gåta.

Sen finns det en hel radda med mindre konstigheter som väl aldrig kommer att få sin förklaring. Varför ligger säkerhetsbältet i kors över stolen när man sätter  sig? Är det för att personalen tycker att det ser roligt ut när  passagerarna ska krångla fram det under sin egen kroppstyngd? Varför har kabinpersonalen handskar på sig vid landning och start? Detta gäller både i Luleå och i Miami? Varför? Varför är det absolut förbjudet  att gå under planets vingar när man stiger av en bit ifrån terminalen? Vilka  faror lurar? Hr många har dött?

En annan gåta: Varför gör dom inte stolarna mer bekväma så att man kan sova istället för  att sitta och grunna på sånt här?

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men