Spanska sjukan sprider sig

Frankfurt am Main, GERMANY: Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) goes airborne challenged by Iranian midfielder Mehrzad Madanchi (L) during the World Cup 2006 group D football game Portugual vs.Iran 17 June 2006 at Frankfurt stadium. AFP PHOTO BEHROUZ MEHRI (Photo credit should read BEHROUZ MEHRI/AFP/Getty Images)

Nu är det säsong för spanska sjukan. Under maj, juni och juli ska vinnare koras i såväl UEFAs Champions Leauge som EM i fotboll. Det kommer att blii härliga skådespel!

Skådespel, ja. Hoppas att vi slipper se det som verkar vara kännemärket för  den spanska ligan nämligen att spelare agerar på ett sätt som gör att nomineringskommittén för Oscars-statyetterna får ta ett extra sammanträde. Det är patetiskt att se hur vuxna karlar skriker som om dom hade blivit skjutna i magen när de bli fällda. På reprisen kan vi som sitter hemma i vardagsrummet sedan se att de inte alls gjorde illa sig. Det var bara skådespeleri. För att den stackars  domaren ska luras att utdöma ett hårt  straff för den som (eventuellt) utförde den ojusta tacklingen. Detta förstör spelet

Låt oss slå fast en sak på en gång. Det gör ont att bli stämplad. Att få dobbarna under en motståndares sko mot sin egen oskyddade fot gör väldigt ont. Väldigt, väldigt ont! Men hur kan välbetalda professionella spelare glömma att vi ser hur dom fuskar hemma i vardagsrummet.

Så låt oss göra enad front och gemensamt förakta fuskare av typen Ronaldo eller Neymar. Samtidigt kan vi ta av hatten för spelare som Messi och de flesta engelsmän. Inget gnäll i onödan där inte.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men