Att ta sitt ansvar

3654007_2048_1152[1]

Lars Leijonborg f.d. partiledare i f.d. Folkpartiet, numera Liberalerna upplever sig ha ”tagit sitt ansvar” och avgått som styrelsens ordförande i Karolinska Institutet. Detta sker två dagar innan en rapport offentliggörs, som fullständigt sågar Ki:s styrelses arbete. Självklart visste den gode Lars vad som skulle stå i rapporten och att han låtit styrelsen vara alldeles för liberal vid tillsättandet av t.ex forskare.

Karolinska Institutet har på alldeles för lösa grunder anställt en italiensk forskare/kirurg som på ett Frankenstein-liknande sätt försökt operera in plaststrupar på svårt sjuka människor. Då hans experiment (operationer på levande människor) saknat vetenskaplig grund har de misslyckats och försökspersonerna har avlidit.

Italienarens meritlista får tydligen Refat el Sayed att framstå som en vitklädd sanningssägare. I samband med de utförda operationernas har en mängd etiska regler har fullständigt åsidosatts.

Försökspersonerna dog!

Och Lars Leijonborg tycker att han tar sitt ansvar genom att avgå! Ansvarig politiker försöker, Helene Hellmark Knutsson, försöker tvätta av sig eventuell smuts genom att sparka alla hon kommer åt.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6510199

Jag är nästan säker på att den förre partiledaren inte kommer att tveka att ta ut sitt styrelsearvode för de månader som redan gått på detta år. Det får ju finnas gränser för hur mycket ansvar man kan ta. Om politiker kunde skämmas så tycker jag att Lars Leijonborg borde göra det.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men