Farbror Blå går vilse igen

Antalet skjutningar med dödlig utgång är mycket högre per capita i Sverige än vad som är fallet i t.ex. Norge och Tyskland.

Naturligtvis så finns det en grupp som ryggradsmässigt hemfaller åt att se orsaken i vad de tycker är horder av invandrare som drar med sig dessa problem till vårt fina land. Den teorin åket i sophinken med argumentet att det situationen är likartad i Tyskland.

En annan förklaring är att det finns näst intill fri tillgång på skjutvapen i Sverige. Tja, kanske. Men borde inte situationen vara likartad i våra grannländer?

En siffra som sticker ut – och som kanske är själva förklaringen – är att polisen inte får fast förövarna. Svensk polis får fast ungefär 50% av skyttarna. I storstäderna ligger den siffran runt 25%. I Tyskland sätter man dit ca 90 procent av dessa brottslingar och i Finland klämmer man år över 90%.

Det är nog här skon klämmer. Svensk polis är inte tillräckligt effektiv. Och i stället för att göra något åt detta så skickar man denna vecka ut stora polisstyrkor för att kolla så att trafikanterna i landet inte åker omkring med felaktiga däck.

Jag tror inte myndigheterna förstår hur stötande det är att åka dit för en ynka trafikförseelse när man dagligen läser i tidningarna om skjutningar med dödlig utgång.

Helt fel prioritering av Farbror Blå.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men