Är du laddad?

 

Nuförtiden verkar en stor del av vårt liv gå åt till att oroa sig för huruvida diverse batterier ska ta slut eller inte.

 

Man måste kontinuerligt hålla koll på mobilen så att den helt plötsligt lägger av för att batteriet är urladdat. Men det räcker inte med det. Om man har en bärbar dator så måste dess batteristatus också följas noggrant. Lägg till det eventuella ”plattor” och annat vi använder för att kommunicera. För att inte hamna i radioskugga, som det hette förr, i det digitala informationsflödet så krävs att man är på tå hela tiden.

 

Om man till det lägger allt annat som måste hållas laddat så ökar laddningsstressen än mer. Jag tänker på sådant som smarta klockor, bärbara kameror, bärbara musikspelare och liknande maskiner. Allt måste ständigt vara laddat och det innebär stort besvär om så inte är fallet.

 

Aha, säger någon, det är väl bara att skaffa sig en eller två så kallade power banks, alltså portabla laddare. Det blir tyvärr inte bättre av detta, utan sämre. Då måste man ju ständigt hålla koll på att dessa är fullproppade med lagrad energi, alltså mer att oroa sig för.

 

Skulle man sedan drista sig till att titta in i framtiden så blir det väl ännu värre. Att den tekniska utvecklingen gör att tiden mellan laddningarna blir allt längre spelar ingen roll. Man måste ändå hålla koll på förloppen. Och tänk bara när vi får elbilar. Dessa måste ju hållas laddade, annars kan man bli stående på någon skogsväg. Och tänk om mobilen är ”död” samtidigt. Då är det kört i dubbel bemärkelse.

 

Nutida teknostress i sin värsta form.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men