Ryssland får inte vara med i OS

Bra! Ryssarna har fuskat.

Det har på nationell nivå funnits en strategi hur man ska undgå upptäckt av att enskilda idrottsmän är dopade. Det här väcker starka känslor. Det går tillbaka ända till vår egen barndom. Ingen vill leka med någon som fuskar. Alltså – stäng av ryssarna. Ett enkelt beslut.

Nu har vi att se fram emot en kakafoni av protester från Ryssland. De kommer att känna sig förolämpade och de kommer att påstå att detta är en politisk konspiration mot Moderlandet. Tänk så här: Varje sådant uttalande är egentligen ett litet barn som säger ”Om inte jag får fuska så vill jag inte vara med och leka!”. Bra – då behöver inte ni vara med.

Ett annat problem som måste adresseras är att en av de högsta hönsen i organisationen kring fotbolls-VM i Ryssland, biträdande premiärminister Vitalij Mutko, var inblandad i landets statliga dopingprogram. Han är nu avstängd från att bli ackrediterad till OS på livstid. Internationella fotbollsförbundet Fifa säger att man inte kommer att vidta några åtgärder mot honom.

Egentligen borde Sverige bojkotta fotbolls-VM. Men det är väl otänkbart efter allt besvär vi gått igenom för att komma dit.

Nog kan man väl som svensk ordkonstnär tycka att det är litet roligt att just Fifa, som har så svårt med etiken, håller en man som heter Mut-ko om ryggen?

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men