Vem är mördaren?

Idag har vi fått reda på att Christian och Robin, fem och sju år gamla, inte var de som dödade Robin i ett uppmärksammat fall från 1998.

Idag – tjugo år senare – förklarar en åklagare att den undersökning som pekade ut bröderna var undermålig. De förhörsmetoder som användes mot barnen var inte enligt det regelverk som gäller. Efter tjugoår av att vara utpekade som mördare så ”frias” de nu. Fruktansvärt. Tjugo förstörda år. De blev inte dömda eftersom de var minderåriga. Var det därför som man kunde gena litet i kurvorna i utredningen?

Men – om det nu inte var Christian och Robin, vem var det då? Går en gärningsman fri? Eller var det en olycka? Fallande lastpallar?

Det var en olycka i så motto att åtminstone mitt förtroende för polisen sjunker från en redan tidigare låg nivå. Det är nog bättre om de ägnar sig åt sin kärnverksamhet att sätta fast  hederliga människor för fortkörning.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men