Ej i trafik

Det må vara ett storstadsfenomen, men ändå. Varje dag ser man bussar som trängs med de andra fordonen i trafiken som, istället för en skylt  frampå som informerar om vilken linje det är frågan om och vart bussen är på väg, har texten ”Ej i trafik” synlig. Hur då  ”Ej i trafik”? Man möter dem ju. De är ju i trafiken.

buss

Det förstår ju jag också att de menar att de inte är i trafik på någon linje, utan bara åker omkring i den vanliga trafiken ändå. Men varför gör dom det? Undra på att det blir trångt på storstädernas gator när en massa bussar ska ut på ”joy-rides”.

Fast det där börjar sprida sig. Att man  genom att göra en markering kan visa att det man gör, inte riktigt gills. Att man vet att det är fel men man gör det ändå. Ett exempel på detta från just storstadstrafiken är att det verkar vara okay att parkera hur galet som helst, bara man lämnar sin varningsblinkers på. Man kan stå dubbelparkerad, i bussfiler eller utanför  garageutfarter utan att det ”gills”.

Vad är nästa steg? Kommer man att få köra mot rött ljus om man har tutar innan man gör det? Kanske överskrida hastighetsbegränsningarna om man har en speciell skylt bakpå bilen som det stå  ”Fortkörning” på.

Eller ska vi ha det som på Malta där det är OK att köra onykter bara man kör under 30 km/h, håller  sig på vägrenen och har varningsblinkers på*.

Nej då är  det nog bättre att vara ”Ej i trafik” på riktigt om  man inte är nykter.

WMM

*Källa: En kompis som bor på Malta. Kanske inte helt pålitlig.

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men