Sparken

Idag fick Swedbanks VD Michael Wolf foten.  Det var inte direkt så att det var fackliga förhandlingar om arbetsbrist. Nej här var det ett styrelsebeslut, och så ut med honom bara. Och efter honom kastade de nästan 20 miljoner kronor.

fsbank

Styrelseordförande Sundströms förklaring till varför, lät väldigt ihålig. Jag är förvånad att våra grävande journalister inte drog ut med korp, spade och spett för att gräva fram litet lort här. Wolfs rykte har ju inte varit det bästa. En snabb koll på nätet ger vid handen att han gjort sig känd som en kvinnornas man, en som accepterar att hans anställda kompisar har konstiga fastighetsaffärer samt en alltför god vän till Christer Gardell. Och det är bara vad som kommer fram vid en snabb sökning. Jag tror att det har dykt upp något nytt. Något mycket graverande som gjort att styrelsen inte kunnat göra något annat än ge honom sparken.

Det ska bli intressant att höra vad han har gjort, sen när det sipprar ut. För det kommer att komma fram. Jag är förvånad att Sundström & Co inte förstår det utan låtsas att ”det är dags för ett nytt ledarskap”.

Minsta barn begriper väl att inte ens en bankstyrelse kan ha så dåligt omdöme  att de skänker bort 20 miljoner kronor bara för att få ett nytt ledarskap. Det står en stank kring Swedbank.

 

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men