Stackars travhästarna

images[3]

Från en initierad källa har jag fått reda på att travhästars ägare och tränare beter sig bedrövligt mot djuren. Rent djurplågeri i många fall.

Detta där kom ju i dagen för något år sedan då  det avslöjades att en tränare använt s.k. grisfösare för att sätta fart på hästarna. Grisfösare är en sort gaffel på en stång som ger starka elektriska stötar. Om det är så man ska träna travhästar så tycker jag att det är dags för en bojkott av sporten. Att det sedan dessutom är synd om grisarna, som det ju tydligen är helt OK att fösa med en sådan manick, är en helt annan historia.

Tillbaka till travet. Att spela på hästar är idiotiskt. Det första som händer är att staten tar knappt hälften av de satsade pengarna. Sedan så delar hästägarna och spelarna ganska jämnt på det som blir kvar. Inom gruppen spelare så är det otvivelaktigt så att det som är duktiga vinner pengar av de som inte är så bra. Detta betyder att alla som sätter ihop ”sömmerske-rader” och de som köper ”Harry  Boy” bara föder de professionella spelarna.

Och alltihop drivs av statligt ägda ATG. Att spela på hästar är en extraskatt som bara de som är  korkade betalar.

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men