Hur kan motorcyklar få finnas?

images[3]

Vissa saker som vi är vana vid att ha runt omkring oss skulle vara helt omöjliga att lansera om de inte fanns. Tänk om någon klev in på Trafikverket och försökte lansera en ny produkt med följande argumentering:

-”Vi har en jättebra ny grej på gång! Det är ungefär som en bil, fast den har bara två hjul. Litet som en cykel fast med motor på. Och vilken motor sedan. Noll till hundra på mindre än fem sekunder och en toppfart på över tvåhundra km/h. Vi tänker kalla den Motorcykel. Och tänk, man kan åka två personer på den. Säkerhet? Nja vi hade tänkt oss att man sätter en liten plastkruka på huvudet, och sätter på sig kläder av läder.”

Är det någon som tror att trafikverksgubbarna och gummorna skulle bifalla ansökan?

Tänk om någon tog kontakt med t.ex. livsmedelsverket och sade så här:

-”Vi vill introducera en ny produkt. Man rullar in torkade, söndersmulade löv från en buske i ett litet pappersrör. Meningen är sedan att konsumenterna ska tända på röret så att det börjar glöda och sedan dra ner röken i lungorna. Innehållet i röret är av sådan beskaffenhet att den som börjat dra ner röken i lungorna blir beroende och inte kan sluta. Fiffigt va? Vi funderar på att kalla produkten cigarrett. Farlig? Ja den kommer att korta konsumenternas liv med cirka tio år, men detta åtgärdar vi med att sätta lappar med texten ”rökning dödar” på förpackningarna.”

Det skulle bli tvärnobben.

Men ändå så har vi både motorcyklar och cigaretter i samhället idag. Mig veterligt så finns det inga planer på att förbjuda dem.

…och då har vi ändå inte talat om alkohol.

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men