Volvo = lurendrejare

mxcpjean-claude-van-damme-volvo-the-epic-split

I fjorton år har Volvo tillsammans med en rad andra lastbilstillverkare haft en kartell i syfte att tjäna mer pengar. I fjorton år!

Syftet med det olagliga samarbetet har varit att hålla priserna uppe. Konkurrensen har satts ur spel och kunderna har fått betala onödigt mycket för lastbilarna. En annan konsekvens är att man enats om att skjuta upp kostsamma förbättringar av bilarnas egenskaper vad gäller utsläpp av avgaser.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6478144

Konkurrensmyndigheten i EU har uppdagat det hela och Volvo har att betala fantastiska sex miljarder kronor i böter. Då inträffar något intressant. Volvo har alltså lurat sina kunder, svikit sina aktieägare och indirekt verkat för en högre miljöbelastning än nödvändigt. Men ingen är ansvarig.

Ingen av de som var chefer när detta ägde rum finns kvar och kan ställas till svars. Den nuvarande Volvochefen försöker vinna poäng genom att säga att de gjort fel och att man samarbetat fullt ut med konkurrensmyndigheterna. Bra försök där, kommunikations-strategerna!

Men faktum kvarstår: Tjänstemän på Volvo har lurat sina kunder och sina aktieägare. De borde slängas i fängelse hela bunten, med Leif Johansson i spetsen. Men han skyddas numera av den allsmäktiga Wallenbergs-sfären och har därmed blivit ”untuouchable”.

Volvo tycks kunna gå ner i spagat på mer än ett sätt…

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men