Upp-och-ner i skolan

1-dsc_0479-kopiera[1]

Vår svetskunnige statsminister har än en gång slagit världen med häpnad. Han kunskaper när det gäller ekonomi får betraktas som bristfälliga,  i bästa fall. Han har varit på röstfiskeresa  Norrland och tillsammans med Lilla Frido – alias Gustav Fridolin – lagt fram förslaget att öka antalet platser på lärarhögskolan med flera tusen. På så sätt ska man råda bot på bristen på behöriga lärare.

Vet dom inget om fundamental ekonomi? Inte hjälper det väl att öka utbudet om efterfrågan sviktar. Problemet är inte brist på platser på lärarhögskolan utan att ingen vill vara lärare. Det är för  dåligt betalt  och för låg status. Gör något åt det istället.

Och så vill han döpa om höstlovet till läslovet. Genialt! Att ingen tänkt på  det förut.

Jag torr knappast att vare sig Löfven eller Fridolin blir ”kvarsittare”.

Knappt  har man lyckats  få ner blodtrycket till acceptabla nivåer igen förrän man drabbas av nästa chockerande nyhet. Finland ska ändra sin läroplan så att den blir mer lik den svenska. Va!? Finland har en utmärkt skola och placerar sig alltid i topp i PISA-mätningar och annat. Nu ska man ändra detta vinnande lag och börja arbeta på samma sätt som i det land som rasat mest när det gäller kvalitet på utbildningen.

Det är  tydligen inte bar Sverige som lider av att ha dumma politiker.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men