Krigsförbrytartribunalen motverkar sitt syfte

images4

Kommer någon ihåg hur inbördeskriget i Syrien började? Med en revolt mot president Bashar al-Assads regim. Den hade funnits alltför länge och stod inte långt efter Hitlers Nazityskland när det gällde att hålla befolkningen i schack. För oss självklara saker som rättssäkerhet och yttrandefrihet fanns nog inte ens i sinnevärlden för de stackars syrierna.

Efter det fruktansvärda inbördeskriget som nu pågått alltför längre utan att världssamfundet fått rumpan ur vagnen och gjort slut på det, så står en sak klar. Al-Assad har inga som helst incitament att iväg avsluta blodbadet. I samma ögonblick som fredsavtalet skrivs under så kommer han personligen att släpas iväg till en krigsförbrytartribunal. Med tanke på allt vad vi hört gasattacker och tunnbomber så verkar utgången av en sådan rättsprocess vara helt given.

Följaktligen så kommer al-Assad att slåss till sista blodsdroppen.

Så var det inte tänkt när krigsförbrytartribunalen inrättades.

https://www.youtube.com/watch?v=45odEv_1DAY

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men